De Avonturen van Co

De Avonturen van Co

Een stoere scheepshond

Dit is Co

Een avontuurlijke scheepshond die na lang reizen het anker heeft uitgegooid bij Columbus Junior. Hij is er voor alle kinderen, groot en klein. Hij neemt ze mee op ontdekkingstochten en laat ze nieuwe dingen zien. Hij is een ontdekkingsreiziger. Hij is een voorbeeld. Hij is een vriend. Co laat de wereld zien. En die wereld begint hier.

Het verhaal van Co

“Stel je eens voor: je ontdekt boven op de zolder een kist. Een hele zware houten kist. In deze kist liggen prachtige kleren en voorwerpen: een stoere overjas, een paarse scheepshoed, een oude wereldkaart en een zware gouden verrekijker.

En daar ligt, helemaal op de bodem van de kist, een zwart/witte foto van een wereldreiziger. Je draait de foto om. In sierlijke letters staat achter op de foto de naam “Columbus Junior” geschreven, en daaronder staat groot: “Co”. Co draagt de jas, de hoed en de verrekijker. In zijn handen heeft hij de wereldkaart.

Dat ziet er stoer uit! Je pakt de jas, pfoe hij is best zwaar, en trekt ‘m aan. De onderkant van de jas raakt bíjna de grond. De grote hoed zet je op je hoofd en de verrekijker doe je om je nek.

Wauw, ineens voel je je alsof de héle wereld aankan. Op ontdekkingsreis, dát is wat je wil! Best spannend he? Maar als je het op je eigen tempo en op je eigen manier doet, dan moet het goedkomen.

Je zet de scheepshoed weer recht en pakt de verrekijker. Even het stof van de glazen vegen en dan kijk je erdoor. Je ziet Co. Op een schip, een krakend houten schip met dikke touwen en een groot zeil. Co staat met zijn handen aan het roer en hij kijkt ontzettend stoer!

Hij reist van Oost naar West, van Zuid naar Noord, de golven schuimen en klotsen tegen het schip. Je kunt de frisse zeelucht bijna ruiken en de meeuwen horen krassen. Co ontdekt de wereld en is niet bang voor wat er komen gaat. Hij geniet alleen maar van wat er nu is. En dan hoef je nooit bang te zijn!

Wat een avonturier! Je laat de verrekijker weer om je nek hangen en doet de overjas uit. De hoed leg je weer in de kist, samen met de foto en de wereldkaart. Alleen de verrekijker, die bewaar je bij je. En als je op ontdekkingsreis wilt, maar het niet zo goed durft, dan hoeft je alleen maar door Co zijn verrekijker te kijken en dan komt alles goed.”

Een stoere scheepshond

  download het verhaal van Co

Foto's

Video`s