Natuurlijk groen

Natuurlijk groen

Wij voelen ons verantwoordelijk voor mens en natuur. Wel zo vanzelfsprekend, vinden wij. Wij streven naar een wereld die ook voor onze kinderen een fijne plek blijft. Om te wonen, te werken en plezier te maken.

Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur:

Kinderopvang is erop gericht om bij te dragen aan een optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen. Maar hoe gelukkig wordt dat leven als we aan de andere kant de planeet op volle kracht uitputten, vervuilen en opwarmen? Duurzaamheid is daarom een onmisbaar onderdeel van onze filosofie. Wij maken onze kinderopvang op allerlei vlakken duurzamer en creëren bewustzijn bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Uiteindelijk willen we naar een uitstootvrije opvang.

Duurzaam Ondernemen

Duurzaam ondernemen is voor Columbus Junior een belangrijk thema. Het gaat om praktische zaken zoals duurzaam vervoer (elektrische auto of fiets), het gebruik van zonnepanelen en warmtepompen, afval scheiden, groene oftewel duurzame alternatieven voor boodschappen, wasmachines en nog meer.

Activiteiten in de opvang

Ook met de kinderen in de opvang proberen wij duurzaamheid als thema op te pakken. Zo zijn er insectenhotels gebouwd, leren wij ze over de wereld en praten wij actief over de natuur. We nemen ze waar mogelijk graag mee op stap de natuur in; zo kunnen zij ontdekken én leren dat we goed op onze planeet moeten passen.

Kan het digitaal?

Fijn om alles op papier te hebben? Of mag het ook digitaal. Deze vraag stellen wij aan onze ouders en zakelijke partners. Want zo kunnen we samen het milieu sparen. En dat geldt ook voor de post. Dit houden we minimaal, door zoveel mogelijk via de mail en Konnect (ons ouderportaal) te regelen. De maandelijkse urenregistratie en facturatie zijn bijvoorbeeld volledig digitaal. Maar heeft u zelf geen internet of mailadres? Of vindt u het fijn om toch alles op papier, in een map te hebben? Dat is natuurlijk ook gewoon mogelijk!

"De beste tijd om een boom te planten was 20 jaar geleden, de één na beste tijd is vandaag!"

Groen nieuws

25 mei 2021

De Huve in Tubbergen vergroent!

18 maa 2021

CO2 compensatie door aanplant bos

11 maa 2021

Groen schoolplein

27 nov 2020

Gasloze vestiging

14 jun 2020

Insectenhotels