Nieuws

Incident met BSO Bus

16 december 2020

Update 22-12-2020


Een incident

Uit onderzoek blijkt dat de oorzaak ligt bij de accu en dat het een incident betreft. Daarom gaan we verder met de voorbereidingen voor de ingebruikname van de BSO bus in 2021. Het is het meest veilige en duurzame vervoermiddel in de kinderopvang.

Ingebruikname BSO Bus in 2021
De eerste 10 BSO bussen zijn in december 2020 geleverd en de eerste groep medewerkers is in het bezit van een rijvaardigheidscertificaat. Dit certificaat is verplicht om met de BSO bus te mogen rijden. Vanaf vandaag hervatten wij de rijvaardigheidstrainingen. De medewerkers met een certificaat mogen nu met de BSO bus rijden.

De BSO bussen rijden al een tijdje in Amsterdam en Groningen en vanaf nu ook bij ons in Twente. Wij wensen onze medewerkers en de kinderen heel veel rijplezier toe in de BSO bus.

Update 22-12-2020

Brancheorganisatie kinderopvang heeft een nieuwsbericht geplaatst omtrent het incident met de BSO bus. Deze kunt u lezen op de website van Brancheorganisatie Kinderopvang.

Update 18-12-2020

Zoals u in onze vorige bericht en wellicht op meerdere mediaplatforms heeft kunnen lezen is er rook ontstaan in een van onze BSO bussen bij een vestiging in Wierden.

Onderzoek naar oorzaak

Vanaf de vestiging is de BSO bus verplaatst naar het terrein van Veiligheidsregio Twente. Hier is door meerdere partijen onderzoek gedaan naar de oorzaak. De brandweer, verzekering, fabrikanten en een onafhankelijk onderzoeksbureau (I-Tek) zijn hierbij betrokken geweest.

Voor de uitkomsten van dit onderzoek hebben wij nauw contact met Stintum. Wij volgen verder onderzoek op de voet en blijven communiceren over nieuwe ontwikkelingen en informatie.

Veiligheidsrapport SWOV

Zoals u wellicht ook heeft kunnen lezen, werd er in een aantal berichten verwezen naar een veiligheidsrapport van SWOV. SWOV heeft een risicoanalyse gemaakt zonder perspectief en wetgeving. Die RDW vervolgens heeft ontkracht en in perspectief geplaatst heeft. De reactie van RDW op dit rapport kunt u hier lezen.

Update 16-12-2020

Brandmelding

Vanochtend om 06:45 uur was er een brandmelding bij onze vestiging De Kleine Maatjes in Wierden naar aanleiding van rookontwikkeling. De brandweer is ter plaatse gekomen en constateerde dat de oorzaak bij de BSO bus lag. Blussen was niet noodzakelijk en het voertuig is door de brandweer naar buiten gebracht. Hierna zijn ze vertrokken.

Onderzoek oorzaak

Momenteel zijn de fabrikant van de BSO bus, de batterijfabrikant, de brandweer en de verzekering een uitgebreid onderzoek gestart naar de oorzaak van het incident. Zodra er meer over bekend is, brengen wij u zo spoedig mogelijk op de hoogte. Totdat de oorzaak bekend is worden de BSO bussen niet gebruikt door onze organisatie.

Heeft u vragen? U kunt contact opnemen met ons via telefoonnummer: 088-2347400.