Nieuws

Nieuws: Hier is de CoBus!

15 december 2020

Onze nieuwe BSO bussen zijn er! In totaal 24 stuks. Mascotte Co rijdt ook gezellig mee. Vandaar dat onze BSO bussen zijn omgedoopt tot CoBussen. De planning was dat onze medewerkers op 16 december 2020 voor het eerst de weg op zouden gaan met deze nieuwe elektrische bolderkarren. Dat loopt nu, vanwege de gisteren aangekondigde lockdown, even anders.

Geen BSO bus maar CoBus

Ons nieuwe vervoersmiddel is omgedoopt tot CoBus, een verwijzing naar de naam van onze vrolijke mascotte “Co”. De CoBussen worden ingezet op de verschillende BSO-vestigingen. De kinderen worden er mee van school naar de opvang vervoerd en vice versa. Ook gebruiken wij het voertuig om leuke uitstapjes te maken met de kinderen. Alle medewerkers van Columbus Junior die de CoBus gaan besturen, krijgen vooraf een speciale rijvaardigheidstraining. Bestuurders moeten daarnaast minimaal 18 jaar oud zijn.

Taxivervoer als tijdelijke oplossing

De voorganger van de BSO bus (de Stint) mocht al twee jaar de weg niet meer op. In de tussentijd werd voor het vervoer van de kinderen gebruik gemaakt van taxi’s en werden er auto’s aangeschaft. Geen optimale oplossing, aldus Sebastiaan Dekkers, directeur van Columbus Junior. Hij is dan ook erg blij dat er eindelijk een oplossing is:

“Veiligheid van kinderen staat bij ons uiteraard voorop. Wij hebben de afgelopen twee jaar gebruik gemaakt van taxi’s en eigen auto’s. Niet ideaal, want dit zijn grote voertuigen die fijnstof en CO2 uitstoten. Die moet je niet in de buurt van drukke schoolpleinen willen hebben. De nieuwe CoBus is schoon, compact en overzichtelijk en past daarom helemaal bij onze duurzame visie.”

Aanpassingen BSO bus

Minister Van Nieuwenhuizen heeft begin november de vernieuwde BSO bus toegelaten tot de openbare weg. De bolderkar is helemaal opnieuw ontworpen en gekeurd door de RDW. De nieuwe BSO bussen hebben onder meer een extra remsysteem, claxon en zijn voorzien van rolbeugels. Ook heeft de BSO bus een communicatiebox die onder andere rijgedrag en acceleratie registreert.

Wij houden u op de hoogte van verdere ontwikkelingen omtrent de CoBussen. Zoals we nu kunnen inschatten worden de rijvaardigheidstrainingen na de lockdown weer opgepakt.