Nieuws

Tips om te doen tijdens de kerstvakantie!

22 december 2022

De dagen worden korter, buiten wordt het kouder. Sinterklaas is weer uit ons land, maar kerst komt er alweer aan. Oftewel we zitten midden in de maand december, ook wel de drukste maand van het jaar.

Slecht slapen, korte lontjes, onrustig gedrag of geen honger, herken je dit bij je kind(eren)? Dat is heel begrijpelijk. Voor veel kinderen brengt deze maand extra spanning met zich mee, waardoor kinderen onrustig worden. Kortom, het is tijd om even tot rust te komen en te genieten van elkaar tijdens de kerstvakantie. Dit kan op veel verschillende manieren. We delen graag een blog met vijf tips die je kunt doen tijdens de kerstvakantie!

Tip 1 – Geniet van een dagje niks doen!

Hoe heerlijk is het voor je kind(eren) om een pyjama dag te hebben? Dat je niet om zeven uur uit bed hoeft om snel om te kleden en naar de opvang of school te gaan? Lekker op de bank een film kijken of samen een spelletje spelen, daar is je kind ook aan toe!

Tip 2 – Doe iets liefs voor elkaar!

Vooral in deze tijd kunnen sommige mensen zich eenzaam voelen. Hoe leuk is het om hen een beetje liefde te geven? Woon je naast een alleenstaande buurvrouw of -man of dichtbij een verzorgingshuis? Knutsel met je kind(eren) een mooie kerstkaart en breng dit naar hen toe. Je maakt hierdoor niet alleen iemand anders heel blij, maar je leert jouw kind(eren) ook nog eens dat het fijn is om wat voor een ander te doen. 

Tip 3 – Zoek de cultuur op!

Misschien kun je samen een dagje cultuur opzoeken. Loop met je kind(eren) over een kerstmarkt of ga naar een museum in de buurt. Voor kinderen jong en oud zijn er veel verschillende kindermusea. Een kindermuseum is perfect om tijdens de kerstvakantie op te zoeken. Er is genoeg vermaak voor je kind en het is er warm en droog. Denk bijvoorbeeld voor peuters aan het Nijntje museum of voor oudere kinderen aan het Oyfo techniekmuseum. 

Tip 4 – Heel Holland Bakt Kids thuis!

Kinderen, jong en oud, willen maar al te graag helpen in de keuken. Wil je iets lekkers maken of moet je bijvoorbeeld voor Kerst het dessert maken? Betrek je kinderen erbij. Je kunt ze fruit laten snijden of deeg laten kneden. Het duurt misschien iets langer dan dat je hoopt, maar kinderen vinden dit superleuk en leren hierdoor veel. En hoe leuk is het om te zien, dat je kind daarna trots is op wat hij heeft gemaakt?

Tip 5 – Haal een frisse neus!

De koude dagen zijn alweer in volle gang, maar hoe lekker is het om even een frisse neus te halen? Ga samen naar het bos om te wandelen. Of misschien ligt er wel sneeuw, zodat je samen een sneeuwpop kunt maken. Belangrijk is hierbij wel om je lekker warm aan te kleden. Doe een muts op, een sjaal om en handschoenen aan en ga heerlijk naar buiten tijdens de kerstvakantie. 

Wij zijn benieuwd naar de verhalen van de kinderen.
Een hele fijne kerstvakantie gewenst en geniet van elkaar!