meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Schatkist

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

De Schatkist is gelegen aan de westkant van Enschede, naast GBS De Bron en tegenover basisschool St. Jan. De Schatkist vormt samen met GBS De Bron een integraal kindcentrum (IKC).

Christelijke identiteit

De Schatkist is de eerste christelijke opvang in Enschede. Uniek dus! Veel ouders kiezen er bewust voor om hun kinderen christelijk op te voeden. Hierbij past een christelijke kinderopvang. In onze opvang werken alleen pedagogisch medewerkers die de christelijke identiteit uitdragen. Wij hanteren echter geen toelatingsbeleid, iedereen is welkom bij De Schatkist.

De christelijke identiteit vindt u terug in de dagelijkse rituelen, zoals bidden voor het eten en het voorlezen en zingen van Bijbelse verhalen en kinderliedjes. Natuurlijk zingen en lezen we ook de bekende kinderliedjes en verhalen. De christelijke feesten zoals Kerst, Pasen, Hemelvaart en Pinksteren worden gevierd, maar Sinterklaas zal onze kinderopvang ook niet voorbij gaan.

De Schatkist is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen.

Peuteropvang

De Schatkist biedt peuteropvang aan kinderen van 2 tot 4 jaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag. Onze dagdelen voor de peuteropvang zijn als volgt:

Ochtenddeel: 08:15 tot 12:15 uur.

Een peuterarrangement bestaat uit twee gekoppelde dagdelen op verschillende dagen in de week. Kinderen die een VVE (Vroeg- en Voorschoolse Educatie) verwijzing hebben van het consultatiebureau, worden twee extra dagdelen geplaatst, deze worden door de gemeente Enschede vergoed. De dagdelen worden afgenomen op vier verschillende dagen.

Om aan te sluiten bij de behoeften van elk individueel kind, maken wij gebruik van het VVE-programma Uk en Puk en de peutertoetsen van Cito.

Ruimte

De Schatkist beschikt over binnenruimtes die zo zijn ingericht dat zij heel kleinschalig, en huiselijk aanvoelen. Net als thuis! Daarnaast is er een ruime buitenspeelruimte met veel speelmateriaal voor de peutergroepen en de BSO. Voor de baby’s is er aan de zijde van de entree een eigen buitenterrein ingericht waar de jongste kinderen ongestoord kunnen kruipen en lopen.

Groepsindeling

De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

Kristal Dagopvang 0 - 2 jaar
Parel Dagopvang 2 - 6 jaar
Saffier Peuteropvang 2 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar (2 groepen)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Schatkist:

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven