meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

Knuist

  • Dagopvang
  • BSO

Kindcentrum Knuist bevindt zich achter de Katholieke kerk in Hellendoorn. Vroeger was dit gebouw een kleuterschool, waar dus ook veel ouders, opa's en oma's op hebben gezeten.

De binnenruimte

Kindcentrum Knuist beschikt over drie groepsruimtes. De grote groepsruimte met de naam Kikker, kan opgesplitst worden in twee ruimtes door het sluiten van de tussendeur. De tweede groep, met de naam Haas, is een mooi groot lokaal, waar net als in de andere groepsruimten verschillende hoeken zijn gecreëerd, zoals een bouwhoek, leeshoek en een huishoek. De themahoeken bieden duidelijkheid. Zo kan er in huishoek gespeeld worden met het keukentje en de poppen en hebben we onder de hoge boxen een speelhoekje gecreëerd. Zo kunnen de jongste kinderen ook rustig spelen. De derde groep bevindt zich aan de achterkant van het gebouw en is een BSO lokaal, waar momenteel vooral voorschoolse opvang plaatsvindt. Er staan kasten met spelmateriaal en ook daar zijn hoeken gecreëerd. Twee van de drie groepen beschikken over een eigen slaapkamer in de groepsruimte. Vanuit de grote speelhal kan elke groep naar buiten naar de buitenspeelplaats.

De buitenruimte

Het grote uitdagende buitenspeelterrein ligt geheel rondom de vestiging. De kinderen kunnen dan ook naar hartenlust rond het gebouw lopen, spelen en fietsen. Er is een zandbak, een schommel en een glijbaan met klimtoestel. Het kindercentrum is vlak bij een bos waar heerlijk gespeeld kan worden.

Groepsindeling

Knuist is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen.

De dagopvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

Haas Dagopvang 0 - 4 jaar
Kikker Dagopvang 0 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar

Bijzonderheden

BSO Klepperhonk aan de Koemaste 2b maakt onderdeel uit van kindcentrum Knuist.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Knuist:

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven