meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

Liezenboerderij

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

Liezenboerderij is een prachtig gelegen en geheel in originele staat gerestaureerde boerderij uit 1947.

Peuteropvang Dribbel

Peuterspeelzaal Dribbel, al jaren een vertrouwde naam in Holten, is gevestigd binnen Liezenboerderij. Wij bieden bij Liezenboerderij peuteropvang aan kinderen van 2,5 tot 4 jaar. In onze mooie groepsruimte kunnen de peuters naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Iedere groep bestaat uit maximaal 16 peuters.

Wij bieden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag peuteropvang van 08:30 tot 12:30 uur. Reguliere peuteropvang bestaat uit een combinatie van 2 vaste dagdelen per week. Uw kind wordt zo altijd in een vaste groep opgevangen. Onze dagdelen zijn als volgt gecombineerd:

1.    Maandagochtend + donderdagochtend
2.    Dinsdagochtend + vrijdagochtend

Voor- en vroegschoolse Educatie

Elke peuter heeft zijn of haar eigen ontwikkelingstempo. Om aan te sluiten bij de specifieke behoeftes van elk kind, maken wij gebruik van het VVE-programma Startblokken.

VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld om kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken op een bepaald ontwikkelgebied, extra stimulatie te geven. Het consultatiebureau kan uw kind een VVE-verwijzing geven.

Kinderen met een VVE-verwijzing komen 2 dagdelen extra. Zij komen in totaal 16 uur per week op de peuteropvang. De kosten van de extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Rijssen- Holten.

Dagopvang en BSO

Bij Liezenboerderij bieden wij naast peuteropvang, ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. Dit allemaal onder één dak in een sfeervolle en gezellige oude boerderij!

Onze vestiging ligt centraal in Holten en is goed bereikbaar. Nadat uw uw kind(eren) bij ons heeft gebracht, bent u via de doorgaande weg vlot op de snelweg.

Onze binnenruimte

Liezenboerderij is geschikt gemaakt voor diverse typen kinderopvang. In het achterste deel van de boerderij delen de kinderdagopvang groepen samen de hal. De karakteristieke kenmerken van de boerderij creëren uitdagende ruimtes voor de kinderen. De groepsruimtes hebben themahoeken. Zo is het duidelijk voor de kinderen in welke hoek, met welk speelgoed kan worden gespeeld.

De buitenschoolse opvang vindt plaats in een grote binnenruimte met veel speelmogelijkheden. Deze ruimte wordt 's morgens gedeeld met de peuteropvanggroep. Peutergroep Dribbel maakt van 08:30 tot 12:30 uur tevens gebruik van deze groepsruimte.

In de groepsruimte zijn verschillende hoeken ingericht, waardoor er overzichtelijk en gericht gespeeld kan worden. Naast deze grote binnenruimte hebben wij diverse ruimtes met een ballenbak, een knutselkamer en een aparte keuken. Door de diverse ruimtes kan de groep van 4 tot 13 jarige kinderen zich goed vermaken. Wij bieden daardoor ook voor de wat oudere BSO-kinderen voldoende uitdaging.

Onze buitenruimte met Doe-en-Ontdektuin

In onze doe-en ontdektuin met veel natuurlijke elementen, kunnen de kinderen volop spelen en beleven. De buitenruimte is gelegen rondom de gehele boerderij, waarbij een afgesloten gedeelte voor de jongste kinderen gereserveerd is.

Er zijn verschillende ontdekplekken waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om te klimmen op een heuvel, en er vervolgens weer af te hollen of te rollen. Ook hebben wij een grote natuurzandbak waarin ze naar hartenlust kunnen graven.

Spannend en uitnodigend is het looppaadje waar kinderen, in een veilige omgeving, zelfstandig hun ontdekkingen kunnen doen. Voor de BSO kinderen is er daarnaast ook nog een speelplein en een voetbalgedeelte.

Groepsindeling

Liezenboerderij is een zogenaamd kindcentrum. Dit houdt in dat er, naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang), ook kinderen in de leeftijd 2,5 tot 4 jaar (peuteropvang) en van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen. De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.

Betje Big Dagopvang 0 - 2 jaar
Jaap Schaap Dagopvang 0 - 4 jaar
Kaatje Kip Dagopvang 2 - 4 jaar
Dribbel Peuteropvang 2,5 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar (2 groepen)
BSO Buitenschoolse opvang 4 -5 jaar

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Liezenboerderij:

Inschrijven

U kunt uw kind inschrijven voor Liezenboerderij met behulp van de button "direct inschrijven" rechts onderaan deze pagina.

Vragen over de peuteropvang bij Liezenboerderij? Op maandagmorgen in de even weken is Linda Bolink van onze Kindadministratie aanwezig op de vestiging van 08:30 tot 09:30 uur om uw vragen over kosten, aanmelding en planning te beantwoorden.

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven