meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

Liezenboerderij

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

Liezenboerderij is een prachtig gelegen en geheel in originele staat gerestaureerde boerderij uit 1947.

Peuteropvang Dribbel

De voormalige peuterspeelzaal Dribbel, een bekende naam in Holten, is ook gevestigd binnen Liezenboerderij. Wij bieden binnen onze vestiging peuteropvang aan kinderen van 2,5 tot 4 jaar. In onze mooie groepsruimte kunnen de peuters naar hartenlust spelen in de verschillende speelhoeken. Iedere groep bestaat uit maximaal 16 peuters.

Reguliere peuteropvang bestaat uit een combinatie van 2 vaste dagdelen per week. Wij bieden elke ochtend peuteropvang (met uitzondering van woensdag). Kinderen met een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) verwijzing komen 2 dagdelen extra. Deze extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Rijssen- Holten.

Elke peuter heeft zijn of haar eigen ontwikkelingstempo. Om daar aan te sluiten waar het kind behoefte aan heeft, maken wij gebruik van het VVE-programma Startblokken.

Dagopvang en BSO

Bij Liezenboerderij bieden wij naast peuteropvang, ook kinderdagopvang en buitenschoolse opvang. Dit allemaal onder één dak in een sfeervolle en gezellige oude boerderij!

Onze vestiging ligt centraal in Holten en is goed bereikbaar. Nadat uw uw kind(eren) bij ons heeft gebracht, bent u via de doorgaande weg vlot op de snelweg.

De binnenruimte

Liezenboerderij is geschikt gemaakt voor diverse typen kinderopvang. In het achterste deel van de boerderij delen de kinderdagopvang groepen samen de hal. De karakteristieke kenmerken van de boerderij creëren uitdagende ruimtes voor de kinderen. De groepsruimtes hebben themahoeken. Zo is het duidelijk voor de kinderen in welke hoek, met welk speelgoed kan worden gespeeld.

De buitenschoolse opvang vindt plaats in een grote binnenruimte met veel speelmogelijkheden. Deze ruimte wordt 's morgens gedeeld met de peuteropvanggroep. Peutergroep Dribbel maakt van 8:45 tot 11:15 uur tevens gebruik van deze groepsruimte.

In de groepsruimte zijn verschillende hoeken ingericht, waardoor er overzichtelijk en gericht gespeeld kan worden. Naast deze grote binnenruimte hebben wij diverse ruimtes met een ballenbak, een knutselkamer en een aparte keuken. Door de diverse ruimtes kan de groep van 4 tot 13 jarige kinderen zich goed vermaken. Wij bieden daardoor ook voor de wat oudere BSO-kinderen voldoende uitdaging.

Buitenruimte met Doe-en-Ontdektuin

De buitenruimte is gelegen rondom de gehele boerderij, waarbij een afgesloten gedeelte voor de jongste kinderen gereserveerd is. In onze doe-en ontdektuin met veel natuurlijke elementen, kan volop gespeeld en beleefd worden. Er zijn verschillende ontdekplekken waar kinderen kunnen ervaren hoe het is om te klimmen op een heuvel, en er vervolgens weer af te hollen of te rollen. Ook hebben wij een grote natuurzandbak waarin ze naar hartenlust kunnen graven.

Spannend en uitnodigend is het looppaadje waar kinderen, in een veilige omgeving, zelfstandig hun ontdekkingen kunnen doen. Voor de BSO kinderen is er daarnaast ook nog een speelplein en een voetbalgedeelte.

Groepsindeling

Liezenboerderij is een zogenaamd kindcentrum. Dit houdt in dat er, naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang), ook kinderen in de leeftijd 2 tot 4 jaar (peuteropvang) en van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen. De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.


Betje Big Dagopvang 0 - 2 jaar
Jaap Schaap Dagopvang 0 - 4 jaar
Dribbel Peuteropvang 2,5 - 4 jaar
Kaatje Kip Dagopvang/BSO 2 - 13 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar (3 groepen)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Liezenboerderij:

Inschrijven

U kunt uw kind inschrijven voor Liezenboerderij met behulp van de button "direct inschrijven" rechts bovenaan de pagina.

Op maandagmorgen in de even weken is Linda Bolink van de kindadministratie op de locatie aanwezig van 8.30 tot 9.30 uur voor alle vragen over kosten, aanmelding en planning omtrent peuteropvang bij Liezenboerderij.

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven