meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

't Turfschip

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

't Turfschip is onze nieuwe vestiging binnen het gebouw De Gaarf te Langeveen. Wij bieden hier dagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 tot 12 jaar.

Kinderopvang bij 't Turfschip

Columbus Junior 't Turfschip ligt centraal in het dorp Langeveen. Wij hebben binnen het multifunctionele gebouw “De Gaarf” aan de Kerklaan 2a in Langeveen een mooie eigen opvangruimte. Op onze vestiging bieden wij zowel buitenschoolse opvang aan kinderen van 4-12 jaar en dagopvang/peuteropvang aan kinderen van 0-4 jaar.

't Turfschip ligt direct naast de Mariaschool en onze vestiging is makkelijk bereikbaar via de parkeerruimte aan de Hardenbergerweg. Daarbij hebben wij ruim voldoende parkeerplaatsen, zodat ouders dichtbij de BSO kunnen parkeren.

Onze binnen- en buitenruimte

Via de voordeur komt u in de algemene hal, als u doorloopt komt u in de gang van 't Turfschip. Aan de rechterkant vindt u de dagopvangruimte van onze vestiging. Aan het eind van de gang is de groepsruimte van de BSO. Voor de buitenschoolse opvang maken wij gebruik van een multifunctionele ruimte met een huiselijke en gezellige inrichting.

Onze BSO mag het grote speelterrein van school gebruiken, een echt herkenningspunt in de wijk. Binnen is er een gymzaal, waar onze kinderen kunnen spelen. Op loopafstand bevinden zich de voetbalvelden waar wij tevens gebruik van mogen maken.

De buitenruimte is zo ingericht dat de jonge kinderen  van de dagopvang een eigen gedeelte hebben, waar ze ongestoord kunnen spelen. Hier kunnen ze taartjes bakken in de zandbak, spelen in het huisje of fietsen over de bestrating op het omheinde speelterrein. De buitenruimte bevindt zich aan de voorkant van het gebouw.

Gebruik en inrichting van ruimten

Onze inrichting laat zien dat hier gedurende de dag kinderen spelen en elkaar ontmoeten. De ruimtes zijn aantrekkelijk voor kinderen, handig en functioneel en ze voldoen uiteraard aan de wettelijke vereisten voor zowel kinderen als medewerkers.

We willen een sfeer uitstralen die uitnodigt tot ontwikkeling en ontdekking van ruimten en materialen. Maar wij bieden de kinderen ook rustmomenten en de mogelijkheid zich terug te trekken, als zij dat even nodig hebben. Zo ondersteunt de inrichting van onze vestiging onze pedagogische aanpak!

Groepsindeling

Wij vangen kinderen op in de volgende stamgroepen:

Sloepje Dagopvang 0 - 2 jaar
Bereboot Dagopvang/peuteropvang 1,5 - 4 jaar
Piratenschip Buitenschoolse opvang 4 - 12 jaar

Bijzonderheden

't Turfschip is 5 dagen per week geopend. Op dit moment zijn er op de woensdag geen kinderen bij de BSO, u kunt uw kind uiteraard wel aanmelden. Bij voldoende interesse kunnen wij dan ook op woensdag buitenschoolse opvang gaan aanbieden.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van 't Turfschip:

Foto's

 terug naar vestigingen

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven