meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

Drakenboot

 • Dagopvang
 • BSO
 • Peuteropvang
 • VVE

Bij Drakenboot in Losser bieden wij kinderdagopvang aan kinderen van 0 - 4 jaar en peuteropvang aan kinderen van 2 - 4 jaar. Wij zijn gevestigd aan de Markeweg 2 te Losser, in het gebouw van voormalig basisschool De Marke.

Drakenboot

Onze vestiging, (voormalig bekend als De Kajak) is recent grondig verbouwd en gemoderniseerd. De opvang die tot voor kort op onze vestiging De Tjalk werd aangeboden, is meeverhuisd naar deze locatie. Samen vormen wij Drakenboot.

Onze kinderopvang

Wij bieden op onze vestiging kinderdagopvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar en peuteropvang voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Bij de peuteropvang bieden wij ook VVE aan middels de Uk & Puk methodiek. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie en is bedoeld voor kinderen die wat extra stimulatie kunnen gebruiken op een bepaald ontwikkelgebied.

Kinderen die een VVE verwijzing hebben van het consultatiebureau, worden 2 extra dagdelen geplaatst. Deze extra dagdelen worden door de gemeente Losser vergoed. Wij bieden op maandag t/m donderdag van 8:30 - 11:30 uur VVE aan binnen onze peuteropvang groep Stuurman. Meer weten? Neem dan contact op met Drakenboot.

In de andere helft van het gebouw zit een (recent verbouwde) BSO-locatie. Hier zijn mooie, grote ruimtes aanwezig die zich uitstekend lenen voor bijvoorbeeld dans en theater. Dat komt mooi uit, want Losser kunstcollectief en toneelvereniging 'Rommelpot' delen met ons dit gebouw. Met hen zetten we regelmatig leuke activiteiten op voor de kinderen.

Bij Drakenboot gaan wij in de toekomst ons complete opvangpakket van zowel dagopvang, peuteropvang en BSO aanbieden.

De binnenruimte

Wij hebben een eigen entree, een binnenhal, twee ruime lokalen en een echte gymzaal. Door de twee ruime lokalen kunnen we met vaste stamgroepen werken. Deze werkwijze, komt samen met de goede akoestiek van het gebouw, de knusse sfeer en rust zeker ten goede.

De stamgroeplokalen geven beiden uitzicht op de buitenruimte, zijn huiselijk ingericht en beschikken over een gezellige woonkeuken met eettafels om na school samen te drinken en fruit te eten. Er zijn veel knutselmaterialen en spelletjes aanwezig, maar er staat ook een lekkere bank om even tot rust te komen na een lange schooldag.

Spelenderwijs bewegen

De gymzaal bij Drakenboot wordt gebruikt als speellokaal voor de kinderen. Kinderen kunnen hier lekker bewegen en hun energie kwijt. Ze maken bij ons op een speelse manier kennis met sport en bewegen. In de gymzaal is een speelhuisje met een glijbaan en dikke speelmatten om lekker op te ravotten. Wij hebben daarnaast ook allerlei spelmateriaal dat uitstekend te gebruiken is in de gymzaal.

De kinderen leren daarbij verschillende basisvaardigheden zoals vangen, gooien en springen. Ze kunnen naar hartenlust voetballen en bewegen op muziek, ook zijn er genoeg materialen om lekker te klauteren en worden er regelmatig leuke parcourtjes uitgezet!

Vooral bij slecht weer is het erg fijn de beschikking te hebben over deze ruimte, om lekker te bewegen en te spelen.

De buitenruimte

De buitenruimte is het voormalige grote schoolplein, voorzien van verschillende speeltoestellen, met een oppervlakte van meer dan 500 m²! Rondom de buitenruimte is een strook van bomen en struiken, die de buitenruimte een groene uitstraling geeft.

Groepsindeling

Drakenboot biedt kinderdagopvang in de volgende groepen:

Matroos Dagopvang 0 - 2 jaar
Piraat Dagopvang 0 - 2 jaar
Kapitein Dagopvang 2 -4 jaar
Stuurman Dagopvang 2 - 4 jaar
Schipper Dagopvang 2 - 4 jaar (alleen ochtend en buiten schoolvakanties)
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 7 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar (2 groepen)

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Drakenboot:

 • De Imenhof
 • De Martinus
 • De Saller
 • Meester Snelschool
 • De Veldzijde
 • De Verrekijker
 • De Wegwijzer

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven