meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Ark

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang
  • VVE

Columbus Junior De Ark vindt u in de wijk Graven Es. Kinderen kunnen bij ons terecht voor: dagopvang, peuteropvang en BSO. Samen met Daltonschool De Bongerd werken wij onder de naam Breedwijs Graven Es. De Ark heeft een eigen entree op de begane grond.

Uitstapjes en activiteiten

Bij de Ark maken we regelmatig uitstapjes met de kinderen. Zo vergroten wij hun wereld en laten wij hen nieuwe situaties ervaren. Samen gaan wij op ontdekking. Wij gaan bijvoorbeeld wandelen door de wijk, op bezoek naar een speeltuin, de kinderboerderij en bij heel mooi weer soms ook naar het Hulsbeek voor leuke activiteiten.

Naast de dagelijkse activiteiten doen wij mee met allerlei landelijke activiteiten zoals de Nationale Pannenkoekendag, Bakdag, Modderdag, sportdagen, opa & oma dag, Koningsspelen, Sinterklaas en nog veel meer!

Onze peuters maken gebruik van de mooie gymzaal van basisschool de Bongerd. Om de week wordt er een nieuwe bobbelbaan geplaatst. Hier kunnen zij balanceren, springen, klimmen en klauteren. Dit is goed voor hun motoriek en hun zelfstandigheid. Zo draagt peutergym bij aan een goede motorische ontwikkeling van jonge kinderen.

Het liefst leiden wij u natuurlijk persoonlijk rond, maar u kunt ook alvast een digitale rondleiding bij De Ark ervaren:

Neem een kijkje bij De Ark

Peuteropvang

Iedere peuter krijgt een mentor: een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Wij zorgen dat onze activiteiten passen bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Heeft uw kind extra uitdaging of begeleiding nodig? Dan zorgen wij daarvoor. Dit doen we onder andere met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie), volgens de Uk & Puk methodiek. De kosten van VVE worden grotendeels vergoed door de gemeente Oldenzaal. Meer weten? Neem dan contact op met De Ark.

Binnen locatie de Ark hebben wij een peutergroep in de dagopvang en daarnaast een peuteropvang tijdens vier ochtenden.

De binnenruimte

De Ark is een modern ingerichte vestiging. Wij hebben één babygroep van 0-2 jaar, een peutergroep van 2-4 jaar, een groep voor 0-4 jaar, een peuteropvang en natuurlijk een gezellige BSO-ruimte waarbij er rekening gehouden is met de leeftijd van 4-7 jaar en de leeftijd 7-13 jaar.

Het gebouw nodigt uit tot het ontdekken van ruimten en materialen. Overdag bieden we kinderen momenten van rust en de mogelijkheid zich terug te trekken. Zo is de inrichting van het gebouw ondersteunend aan onze pedagogische aanpak. Samen maken alle 0 tot 4 jarigen gebruik van een grote sanitaire ruimte. Daarnaast maken de verschillende stamgroepen gebruik van een eigen slaapkamer.

De buitenruimte

Vanuit de groepsruimten met grote ramen en een eigen deur, kunnen de kinderen het buitenterrein op. In deze vernieuwde omheinde buitenspeelruimte kunnen kinderen fietsen over en spelen op het speeltoestel met glijbaan. Ze kunnen kunstjes doen op de leerzame toestellen en in de zandbak hun fantasie de vrije loop laten met alle zandspeelgoed. Voor de baby's hebben we een extra omheinde buitenruimte.

Daarnaast kan er door de peuteropvang en buitenschoolse opvang gebruik worden gemaakt van de, vernieuwde groene, binnenpatio van de school. Hier staan uitdagende speelobjecten die goed aansluiten bij hun speelbehoefte.

De kinderen, die hiervoor toestemming hebben van hun ouders, mogen onder toezicht op het grote buitenterrein voor het gebouw spelen. Hier kunnen kinderen voetballen, klimmen, klauteren, schommelen, op het alfabetparcours, kingbal of pannavoetbal doen of lekker op de vele speeltoestellen. Voor de echte waaghalzen is er het nieuwe free running parcours.

In de omgeving van De Ark zijn speeltuinen, winkels, een kinderboerderij en een kabouterbos. Met een paar minuten zijn we in het buitengebied. Hier bezoeken we allerlei dieren en voeren de eendjes. Een geweldig avontuur voor de kinderen.

Bereikbaarheid

De vestiging is bereikbaar vanaf twee kanten: via de langere hoofdweg door de wijk en via de rotonde op de weg van Oldenzaal naar Weerselo. Met dichtbij voldoende parkeerplaatsen.

Groepsindeling

Bij De Ark vangen we kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) en kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) op. Onze groepsindeling is als volgt:

Piraat Dagopvang 0 - 2 jaar
Kapitein Dagopvang/peuteropvang 0 tot 4 jaar
Zeerover Dagopvang 2 - 4 jaar
Schipper Peuteropvang 2 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar (2 groepen)

Bijzonderheden

BSO De Hovercraft (Sport & Spel BSO) en De Duikboot peuteropvang en Natuur & Avontuur BSO maken onderdeel uit van De Ark.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Ark:

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich vrijblijvend in.

vrijblijvend inschrijven