meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Ark

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

Columbus Junior De Ark is gelegen in de wijk Graven Es. Hier bieden wij peuteropvang en BSO. Samen met een deel van Daltonschool De Bongerd werken wij onder de naam Breedwijs Graven Es. De Ark heeft een eigen entree op de begane grond.

Uitstapjes en activiteiten

Bij de Ark maken we regelmatig uitstapjes met de kinderen. Zo vergroten we hun wereld en laten we ze nieuwe situaties ervaren en gaan we samen op ontdekking. We gaan bijvoorbeeld wandelen door de wijk of bezoeken een speeltuin. Elke maand gaan we op bezoek bij Zorgcentrum Molenkamp. Naast de dagelijkse activiteiten doen wij mee met allerlei leuke dingen zoals pannenkoekendag, bakdag, modderdag, sportdag, Opa & Oma dag, Koningsspelen, Sinterklaas en peuterspeurtochten.

Onze peuters maken gebruik van de mooie gymzaal van basisschool De Bongerd. Om de week wordt er een nieuwe bobbelbaan geplaatst. Hier kunnen ze balanceren, springen, klimmen en klauteren. Goed voor de motoriek en hun zelfstandigheid, zo draagt de peutergym bij aan een goede motorische ontwikkeling van jonge kinderen.

Elke week lezen de kinderen uit de bovenbouw van De Bongerd voor aan de peuters. Leuke verhaaltjes over het seizoen of thema's als Sinterklaas, kerst, carnaval of Pasen.

De binnenruimte

De Ark is een modern ingerichte vestiging. We hebben twee babygroepen, twee peutergroepen en een gezellige huiskamer BSO. Het gebouw nodigt uit tot het ontdekken van ruimten en materialen. Overdag bieden we kinderen momenten van rust en de mogelijkheid zich terug te trekken. Zo is de inrichting van het gebouw ondersteunend aan onze pedagogische aanpak. Samen maken alle 0 tot 4 jarigen gebruik van een grote sanitaire ruimte. Daarnaast maken de verschillende stamgroepen gebruik van een eigen slaapkamer.

De buitenruimte

Vanuit de groepsruimten met grote ramen en een eigen deur, kunnen de kinderen het buitenterrein op. In deze vernieuwde omheinde buitenspeelruimte kunnen kinderen fietsen over  en spelen op het speeltoestel met glijbaan. Ze kunnen kunstjes doen op de leerzame toestellen en in de zandbak hun fantasie de vrije loop laten met alle zandspeelgoed. Voor de baby's hebben we een extra omheinde buitenruimte.

Daarnaast kan er door de buitenschoolse opvang gebruik worden gemaakt van de binnenpatio van de school. Hier staan uitdagende speelobjecten die goed aansluiten bij hun speelbehoefte.

De kinderen, die hiervoor toestemming hebben van hun ouders, mogen onder toezicht op het grote buitenterrein voor het gebouw spelen. Hier kunnen kinderen voetballen, klimmen, klauteren, schommelen, op het alfabetparcours, kingbal of pannavoetbal doen of lekker op de vele speeltoestellen. Voor de echte waaghalzen is er het nieuwe free running parcours.

In de omgeving van De Ark zijn speeltuinen, winkels, een kinderboerderij en een kabouterbos. Met een paar minuten zijn we in het buitengebied. Hier bezoeken we allerlei dieren en voeren de eendjes. Een geweldig avontuur voor de kinderen.

Bereikbaarheid

De vestiging is bereikbaar vanaf twee kanten: via de langere hoofdweg door de wijk en via de rotonde op de weg van Oldenzaal naar Weerselo. Met dichtbij voldoende parkeerplaatsen.

Groepsindeling

Bij De Ark vangen we kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) en kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) op. Onze groepsindeling is als volgt:

Piraat Dagopvang 0 - 2 jaar
Kapitein Dagopvang/peuteropvang 2 tot 4 jaar
Zeerover Dagopvang 2 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar (2 groepen)

Bijzonderheden

BSO De Hovercraft (Sport & Spel BSO) en De Duikboot peuteropvang en Natuur & Avontuur BSO maken onderdeel uit van De Ark.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Ark:

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven