meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

De Ark

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

Kindcentrum De Ark is gelegen in de wijk Graven Es. Samen met een deel van Daltonschool De Bongerd werken wij onder de naam Breedwijs Graven Es. Het kindcentrum is gehuisvest op de begane grond en beschikt over een eigen entree.

De binnenruimte

De Ark is een modern ingerichte vestiging en beschikt over twee babygroepen, twee peutergroepen en een gezellige huiskamer BSO voor 30 kinderen, waarbij uitbreiding mogelijk is met nog eens 10 kinderen. Het gebouw nodigt uit tot het ontdekken van ruimten en materialen. Overdag bieden we kinderen momenten van rust en de mogelijkheid zich terug te trekken. Zo is de inrichting van het gebouw ondersteunend aan onze pedagogische aanpak. Samen maken alle 0 tot 4 jarigen gebruik van een grote sanitaire ruimte, daarnaast maken de verschillende stamgroepen gebruik van een eigen slaapkamer.

De buitenruimte

Vanuit de groepsruimten met grote ramen en een eigen deur, kunnen de kinderen en de pedagogisch medewerkers zo het buitenterrein op. In deze vriendelijk omheinde buitenspeelruimte kunnen kinderen fietsen over de paden en spelen op het speeltoestel met glijbaan. Ze kunnen hun fantasie de vrije loop laten in de zandbak. Daarnaast kan er door de buitenschoolse opvang gebruik worden gemaakt van de binnenpatio van de school. Hier staan een aantal uitdagende speelobjecten opgesteld die goed aansluiten bij hun speelbehoefte.

De kinderen die hiervoor toestemming hebben van hun ouders mogen onder toezicht op het grote buitenterrein voor het gebouw spelen. Hier kunnen kinderen voetballen, klimmen, klauteren en schommelen, samen met andere kinderen uit de wijk.

Bereikbaarheid

De vestiging is bereikbaar vanaf twee kanten: via de langere hoofdweg door de wijk en via de rotonde op de weg van Oldenzaal naar Weerselo. Er zijn voldoende parkeerplaatsen in de nabijheid van het kindcentrum. De winkel en de kinderboerderij zijn in de buurt. Met de bolderkar ben je er zo en dit is direct ook een leuk avontuur met een klein groepje kinderen.

Groepsindeling

De Ark is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen.

De Piraat Max. 9 kinderen van 0 tot 2 jaar
De Matroos Max. 9 kinderen van 0 tot 2 jaar
De Kapitein Max. 14 kinderen van 2 tot 4 jaar
De Zeerover Max. 16 kinderen van 3 tot 4 jaar
De Schipper Max. 20 kinderen van 4 tot 13 jaar
De Marinier Max. 10 kinderen van 4 tot 13 jaar

Peuteropvang

Naast bovengenoemde opvangvormen beschikt De Ark ook over peuteropvang voor 2 tot 4-jarigen (met of zonder VVE-indicatie). Deze groep is gedurende de schoolweken geopend van 08.30 - 11.30 uur. Het is echter ook mogelijk om gedurende 52 weken per jaar gebruik te maken van de opvang in een peutergroep. Vraagt u gerust naar de mogelijkheden.

Bijzonderheden

BSO De Hovercraft (Sport & Spel BSO) maakt onderdeel uit van deze kindcentrum De Ark.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Ark:

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven