meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Driemaster

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

De Driemaster ligt in het centrum van Oldenzaal. Dit is dè kinderopvang waar kinderen als echte Oldenzalers direct onder 'De Oale Grieze' kunnen opgroeien. In dit mooie oude klooster bieden wij zowel dagopvang, peuteropvang en BSO aan.

Peuteropvang Wolkewietje

We bieden van maandag t/m donderdag van 8:15 - 12:15 uur peuteropvang aan. Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan uw kind gezellig komen spelen bij ons. We gaan samen in de kring, lezen boekjes en doen leuke activiteiten.

Iedere peuter krijgt een mentor: een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Wij zorgen dat onze activiteiten passen bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Heeft uw kind extra uitdaging of begeleiding nodig? Dan zorgen wij daarvoor. Dit doen we onder andere met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). De kosten van VVE worden grotendeels vergoed door de gemeente Oldenzaal.

Onze peuteropvang en de basisschool werken goed samen. De peuters maken af en toe al kennis met school, juffen en andere kinderen. Zo wordt de overgang naar school een heel stuk minder spannend!


Uitstapjes

Bij Driemaster maken wij met regelmaat uitstapjes met de kinderen. Hiermee vergroten wij hun wereld, laten wij ze nieuwe situaties ervaren en gaan we samen op ontdekking. Wij gaan bijvoorbeeld samen naar de bibliotheek, het centrum of de kinderboerderij. Of we trekken erop uit met de bakfiets. Regelmatig brengen wij een bezoekje aan Zorgcentrum Scholtenhof. Naast onze dagelijkse activiteiten doen wij actief mee met pannenkoekendag, modderdag, de Koningsspelen en Opa & Oma dag.

De binnenruimte

De vestiging beschikt over een ruime babygroep, waar kinderen op een kleed kunnen bewegen, rollen of met de babygym kunnen spelen. In de nabijgelegen speelruimte worden de peuters uitgedaagd om in de verschillende hoeken te spelen met auto’s of blokken. Ook kunnen ze papa en mama naspelen in een eigen huis met keuken en woonkamer.

Voor de kinderen in de buitenschoolse opvang is er een eigen ruimte die stoer is ingericht. Kinderen kunnen aan de keukentafel gezamenlijk eten, drinken en spelletjes spelen. In nog twee aparte ruimtes kunnen ze zelf bouwen met levensgroot houten Meccano, de Wii of ze kunnen zelf knutselmateriaal pakken om creatief bezig te zijn. Alle speelruimtes zijn ruim opgezet, de kinderen beschikken over een flinke speeloppervlakte, veel meer dan het wettelijke minimale vereiste.

De buitenruimte

Aan de achterzijde van het pand is een prachtige binnentuin gelegen met een zandbak en een verhard gedeelte. Daarnaast is er een grote gezamenlijke tuin waar de kinderen ook over de betegelde paadjes mogen fietsen. Op het ruime gazon kunnen we in de zomermaanden gezellig buiten picknicken.

Bereikbaarheid

De vestiging is goed bereikbaar. Parkeren kan op de openbare parkeerplaatsen van de Ganzenmarkt en is gratis voor ouders. De parkeerplaatsen achter de slagboom zijn bestemd voor de bewoners van het complex waarin wij op de begane grond gehuisvest zijn.

Groepsindeling

Bij De Driemaster bieden wij dagopvang voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar en en BSO voor kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar. BSO vindt plaats in de vorm van zowel voor- als naschoolse opvang.

De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

Matroos Dagopvang 0 - 4 jaar
Wolkewietje Peuteropvang 2 - 4 jaar
BSO Buitenschoolse opvang 4 -13 jaar

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Driemaster:

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven