meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Duikboot

  • BSO
  • Peuteropvang

De Duikboot is gevestigd in Daltonschool De Bongerd aan de Paukenlaan te Oldenzaal. Wij zijn een Natuur en Avontuur BSO. Vanaf 17 augustus 2020 bieden wij ook peuteropvang aan op onze vestiging.

Natuur en Avontuur BSO

De Duikboot heeft over een mooie speelzaal waar we sportieve activiteiten ondernemen met elkaar. Verder maken we gebruik van de patio waar we onze groene vingers krijgen in de kweekkas en tussen de planten. En natuurlijk gaan we er op uit om de stadsnatuur in de wijk te ontdekken.

Peuteropvang De Blikvanger

We bieden van maandag t/m donderdag van 8:15 - 12:15 uur peuteropvang aan. Vanaf een leeftijd van 2 jaar kan uw kind gezellig komen spelen bij ons. We gaan samen in de kring, lezen boekjes en doen leuke activiteiten.

Iedere peuter krijgt een mentor: een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Wij zorgen dat onze activiteiten passen bij het ontwikkelingsniveau van uw kind. Heeft uw kind extra uitdaging of begeleiding nodig? Dan zorgen wij daarvoor. Dit doen we onder andere met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). De kosten van VVE worden grotendeels vergoed door de gemeente Oldenzaal.

Onze peuteropvang en de basisschool werken goed samen. De peuters maken af en toe al kennis met school, juffen en andere kinderen. Zo wordt de overgang naar school een heel stuk minder spannend!

Het liefst leiden wij u natuurlijk persoonlijk rond, maar u kunt ook alvast een digitale rondleiding bij De Duikboot ervaren:

Neem een kijkje bij De Duikboot

De binnenruimte

BSO
Na schooltijd worden de kinderen ontvangen door vaste pedagogisch medewerkers in een klaslokaal dat is omgetoverd tot een gezellige huiselijke BSO. In deze ruimte wordt gezamenlijk fruit gegeten en gedronken. Kinderen kunnen dan vertellen wat ze op school hebben meegemaakt. Na het fruit eten, kiezen kinderen zelf wat ze willen doen. Ze kunnen bijvoorbeeld samen een gezelschapsspel spelen, buiten spelen of tekenen en kleuren.

Peuteropvang
De peuteropvang is ruim en thematisch ingericht. We werken volgens de thema's van de VVE-methode Piramide. We hebben verschillende themahoeken; een leeshoek, bouwhoek en huishoek. De inrichting maakt een levendig en intensief spel mogelijk. Zo helpt het de kinderen om zich optimaal te ontwikkelen.

De buitenruimte

Het schoolplein dient als buitenruimte en is voorzien van verschillende speeltoestellen zoals een glijbaan, zandbak en schommel. Daarnaast zijn er voor de klauteraars verschillende klimtoestellen aanwezig. Het schoolplein is met struiken en bomen omzoomd, zodat onze buitenruimte een mooie groene uitstraling heeft.

De kinderboerderij is op loopafstand. We gaan er regelmatig naartoe. De kinderen kunnen hier kennismaken met verschillende boerderijdieren, zoals een groot varken, een ezel, geiten en konijnen.

Groepsindeling

BSO Buitenschoolse opvang 4 - 13 jaar
De Blikvanger Peuteropvang 2 - 4 jaar

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Duikboot:

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven