meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

De Schuit

  • Dagopvang
  • BSO
  • Peuteropvang

De Schuit is gelegen in de wijk Zuid-Berghuizen. De vestiging ligt vlakbij het park en maakt onderdeel uit van het samenwerkingsverband van Breedwijs Zuid-berghuizen.

Samen sterk

De Schuit is gehuisvest in een gebouw met peuterspeelzaal Eigenwijs, basisschool De Leemstee en Impuls Welzijnswerk. Daarnaast zijn, hoewel elders in de wijk gevestigd, ook voetbalvereniging FC Berghuizen en scoutingvereniging 'Peerke Donders' onderdeel van het samenwerkingsverband van Breewijs Zuid-berghuizen.

De binnenruimte

Het gebouw kenmerkt zich door de ruime opzet met veel licht, waardoor het geheel een open en transparant karakter heeft. Het pand beschikt over een ruime, brede hal, waar gelegenheid is om (bij slecht weer) te spelen en te fietsen. In de gezellige babyhoek is divers speelmateriaal aanwezig voor de ontwikkeling van de allerkleinsten. Het is knus en overzichtelijk, met grote ramen die uitkijken op een binnenpatio. De kinderen uit de babygroep kunnen hier liggen, draaien en rollen. De wat grotere kinderen kunnen hier hun eerste stapjes zetten en spelen met speciaal voor hen gesorteerd speelgoed. In beide peutergroepen zijn hoekjes ingericht met divers speelmateriaal, zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze mee willen spelen. Naast de bouwhoek en poppenhoek is er een winkeltje en een keukentje, waar kinderen de volwassen mensenwereld kunnen nabootsen.

De buitenruimte

De Schuit beschikt over een ‘eigen’ buitenruimte, waar kinderen in een veilige, afgeschermde omgeving kunnen fietsen en in de zandbak kunnen spelen. Buiten het eigen terrein kan gebruik worden gemaakt van de speelplaats van de school. In het nabijgelegen park zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals speelobjecten voor kinderen van alle leeftijden en een Fun Court. Hier spelen we met de kinderen ook trefbal en andere (bal)spellen. In de winter, zodra het vriest, wordt het veld omgetoverd tot een heuse ijsbaan.

Groepsindeling

De Schuit is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (voorschoolse opvang) worden opgevangen. De dagopvang vindt plaats in de volgende stamgroepen:

De Matroos Max. 12 kinderen van 0 tot 2 jaar
De Kapitein Max. 14 kinderen van 2 tot 4 jaar
De Stuurman Max. 12 kinderen van 2 tot 4 jaar

De groep met voorschoolse opvang wordt tijdens schoolweken opgevangen in de peutergroep.

Bijzonderheden

BSO De Zeilboot (Natuur & Techniek BSO) maakt onderdeel uit van kindcentrum De Schuit. De naschoolse opvang vindt plaats op De Zeilboot.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Schuit:

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven