meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

De Zeilboot

  • BSO

De Zeilboot is een natuur en techniek BSO gevestigd aan de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal, op de begane grond van de voormalige pastorie van de Mariakerk.

Pipi Langkous huis

De Zeilboot lijkt wel een 'Pipi Langkous huis'. Beneden is er een woonkeuken en een woonkamer waar kinderen kunnen figuurzagen of andere technische dingetjes kunnen doen. Er is veel spelmateriaal aanwezig, zoals knutselmateriaal, speelgoed en constructiemateriaal. Op de bovenverdieping bevinden zich, naast een woonkeuken, verschillende kleine ruimtes. Voor de meiden is er een meidenkamer met een poppenhoek en verkleedkleren. Jongens kunnen in de jongenskamer spelen met auto’s en bouwen met lego, K’nex en blokken.

De pastorietuin

Een grote verrassing voor kinderen en ouders is de ruime pastorietuin met 'geheime gangetjes'! Op het grote gazon kunnen kinderen rennen, balspellen doen en natuurlijk onderzoeken wat er onder de grond leeft. Er is een zandbak en aan de grote werkbank kan er naar hartenlust getimmerd en gezaagd worden. De werkbank biedt tevens mogelijkheden voor het maken van bloemstukjes, het zaaien en poten van gewassen, etc. Door kinderen en medewerkers is er van hout een echte zeilboot getimmerd, waarin de kinderen zich een heuse kapitein kunnen voelen!

Moestuin

Er is een grote moestuin, waar kinderen kunnen leren hoe ze zelf groenten, fruit en bloemen kunnen laten groeien. Van de groenten wordt samen met de kinderen onder andere soep gemaakt, van het fruit wordt jam gemaakt. In een groot buitenhok wonen de Vlaamse reuzen, de kinderen hebben een belangrijke rol bij hun verzorging. Binnen huppelt het lieve en tamme konijn Harry rond.

Groepsindeling

De Zeilboot is een separate BSO-vestiging, wat inhoudt dat er enkel kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar worden opgevangen. Deze leeftijdsgroep wordt vooralsnog opgevangen in twee stamgroepen:

De Schipper Max. 20 kinderen van 4 tot 13 jaar
De Stuurman Max. 20 kinderen van 4 tot 13 jaar

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Zeilboot:

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven