meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

Kiddo

 • Dagopvang
 • BSO
 • Peuteropvang

Kiddo is samen met basisschool De Klimop en peuterspeelzaal de Speeldoos gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum van Rijssen. De ligging en de samenwerking met de school maken het gebouw uitermate geschikt als kinderdagverblijf en BSO.

Dagopvang en BSO

Bij Kiddo bieden wij BSO aan in de vorm van voorschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag.Op woensdag en eventueel tijdens schoolvakanties, bieden we tevens naschoolse opvang aan. Onze BSO is bedoeld voor kinderen van 4 tot 13 jaar. Onze kinderdagopvang is de gehele week geopend van 7:00 tot 18:00 uur. Dagopvang is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar.

De binnenruimte

Kiddo heeft twee groepsruimtes voor de kinderdagopvang en twee voor de buitenschoolse opvang. De groepsruimtes bevinden zich op de begane grond. De kinderopvang heeft een eigen ingang in het gebouw. De groepsruimte van het kinderdagverblijf is ingericht conform de voorwaarden van Uk & Puk methodiek. In de groepsruimte is een huishoek, bouw-/autohoek, een leeshoek en een knutsel-/tekentafel en er zijn kasten met puzzels en spelletjes. Het maakt duidelijk voor de kinderen in welke hoek met welk speelgoed kan worden gespeeld. Zo maken we van de huishoek ook soms een winkel en is de box een rustige plaats voor de jongste kinderen.

De buitenruimte

Het kinderdagverblijf heeft een eigen buitenspeelruimte. Deze is direct aangrenzend aan de groepsruimtes. De BSO maakt gebruik van de omheinde speelplaats van de school. Het kindcentrum heeft een berging met eigen buitenspeelmateriaal. Er is materiaal voor de verschillende leeftijden en ontwikkelingsgebieden.

Groepsindeling

Kiddo is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen.

De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.

Doedels (0-4) Max. 16 kinderen van 0 tot 4 jaar
Deugniet (0-4) Max. 16 kinderen van 0 tot 4 jaar
Bengels (2-4) Max. 16 kinderen van 2 tot 4 jaar
Speeldoos (4-13) Max. 15 kinderen van 4 tot 13 jaar

Bijzonderheden

BSO Quibus aan de Arend Baanstraat 102 te Rijssen maakt onderdeel uit van kindcentrum Kiddo, evenals peuteropvang Speeldoos die in hetzelfde pand als Kiddo is gevestigd.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van Kiddo:

 • Beatrixschool
 • De Salto
 • Elimschool
 • Johan Frisoschool
 • Constantijnschool
 • Klimop
 • Wilhelminaschool
 • Willem Alexanderschool
 • Julianaschool ( De Stroekeld)
 • Julianaschool ( Roerdomp)

Peuteropvang Speeldoos

Sinds januari 2017 valt Speeldoos onder de Wet Kinderopvang en zijn wij officieel peuteropvang Speeldoos. De manier van werken, de fijne sfeer en de opvangtijden zijn nog altijd hetzelfde als u van ons gewend was als peuterspeelzaal.

In het moderne lokaal kunnen de peuters naar hartenlust spelen in één van de speelhoeken. Iedere groep bestaat uit maximaal 15 tot 16 peuters.

De Speeldoos is acht dagdelen per week geopend, de ochtenden van 08.45 tot 11.45 uur en de middagen van 13.15 tot 15.15 uur.

Groep 1: Maandagochtend en donderdagmiddag
Groep 2: Maandagmiddag en donderdagochtend
Groep 3: Dinsdagochtend en vrijdagmiddag
Groep 4: Dinsdagmiddag en vrijdagochtend

Kinderen met een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) verwijzing komen 2 dagdelen extra. Deze extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Rijssen- Holten.

Elke peuter heeft zijn eigen ontwikkelingstempo. Om daar aan te sluiten waar het kind behoefte aan heeft, maken wij gebruik van het VVE-programma Piramide.

Inschrijven Peuteropvang

Helaas is het voor deze peuteropvanglocatie nog niet mogelijk om u aan te melden via de website. Wij verzoeken u daarvoor onderstaand formulier in te vullen en deze te mailen aan onze kindadministratie via kindadministratie@columbusjunior.nl

Op dinsdagmiddag in de even weken is Linda Bolink van de kindadministratie op de locatie aanwezig voor alle vragen over kosten, aanmelding en planning.

Inschrijfformulier downloaden

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven