meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

Kiddo

  • Dagopvang

Kiddo is samen met basisschool De Klimop gevestigd in een prachtig gebouw in het centrum van Rijssen. De ligging van onze vestiging en onze samenwerking met de school maken deze locatie uitermate geschikt voor het aanbieden van kinderdagopvang en peuteropvang.

Kinderdagopvang

Onze kinderdagopvang is de gehele week geopend, van 7:00 tot 18:00 uur. Dagopvang is bedoeld voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Voor buitenschoolse opvang kunnen kinderen van 4-13 jaar terecht bij onze vestiging Quibus in Rijssen.

Peuteropvang

De van oudsher in Rijssen bekende peuterspeelzaal "De Speeldoos", bevindt zich ook binnen Kiddo. Wij leveren hier peuteropvang voor kinderen van 2,5 tot 4 jaar. De manier van werken, de fijne sfeer en de opvangtijden zijn nog altijd hetzelfde als u van ons gewend was als peuterspeelzaal De Speeldoos .

In onze moderne opvangruimte kunnen de peuters naar hartenlust spelen in één van de speelhoeken. Iedere opvanggroep bestaat uit maximaal 15 tot 16 peuters.

Onze peuteropvang is acht dagdelen per week geopend. Peuteropvang wordt afgenomen d.m.v. een combinatie van 2 dagdelen (een ochtend en een middag). Onze dagdelen zijn:

Ochtenddeel:
08:30 tot 12:30 uur
Middagdeel: 13:00 tot 17:00 uur.

Wij bieden de volgende combinaties van dagdelen aan:

Groep 1:     Maandagochtend en donderdagmiddag
Groep 2:     Maandagmiddag en donderdagochtend
Groep 3:     Dinsdagochtend en vrijdagmiddag
Groep 4:     Dinsdagmiddag en vrijdagochtend

Voor- en Vroegschoolse Educatie

Elke peuter heeft zijn eigen ontwikkelingstempo. Om daar aan te sluiten waar het kind behoefte aan heeft, maken wij gebruik van het VVE-programma Piramide.

Kinderen met een VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) verwijzing komen 2 dagdelen extra op de peuteropvang bij Kiddo. Zij komen in totaal 4 dagdelen (16 uur per week) op de peuteropvang. De kosten van deze extra dagdelen worden vergoed door de gemeente Rijssen-Holten.

De binnenruimtes

Kiddo heeft twee groepsruimtes voor de kinderdagopvang. De groepsruimtes bevinden zich op de begane grond. De kinderopvang heeft een eigen ingang tot het gebouw.

De groepsruimte van de dagopvang is ingericht conform de voorwaarden van de VVE-methode Piramide. In de groepsruimte is een huishoek, bouw-/autohoek, een leeshoek en een knutsel-/tekentafel en er zijn kasten met puzzels en spelletjes. Het maakt duidelijk voor de kinderen in welke hoek met welk speelgoed kan worden gespeeld. Zo kan de huishoek worden omgetoverd tot winkel en is de box een plaats voor de jongste kinderen om rustig te kunnen spelen.

De buitenruimtes

Onze dagopvang heeft een eigen buitenspeelruimte. Deze grenst direct aan de groepsruimtes. Wij hebben een berging met eigen buitenspeelmateriaal. Ons speelmateriaal is gevarieerd en past bij de verschillende leeftijden en ontwikkelingsgebieden van de kinderen.

Groepsindeling

De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.
Doedels Dagopvang 0 - 4 jaar
Deugniet Dagopvang 0 - 4 jaar
Bengels Dagopvang 2 - 4 jaar

Bijzonderheden

BSO Quibus aan de Arend Baanstraat 102 te Rijssen maakt onderdeel uit van Kiddo, evenals peuteropvang Speeldoos die in hetzelfde pand als Kiddo is gevestigd.

[SCHOLEN]

Inschrijven bij Kiddo

U kunt uw kind direct inschrijven voor Kiddo met behulp van de button rechts bovenaan op deze pagina. Op dinsdagmiddag in de even weken is Linda Bolink van de kindadministratie op de locatie aanwezig voor alle vragen over kosten, aanmelding en planning omtrent peuteropvang.

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven