meer

Columbus Junior | Onze vestigingen

 terug naar vestigingen

De Huve

  • Dagopvang
  • Peuteropvang

Jonge wereldontdekkers van 0-4 jaar zijn van harte welkom bij de dag- en peuteropvang (peuterspeelzaal) bij Columbus Junior De Huve. U vindt ons midden in Tubbergen, op loopafstand van het centrum en het Eeshofbos.

Kinderopvang bij De Huve

Bij De Huve bieden wij de hele week kinderopvang aan. Kinderen van 0 tot 4 jaar kunnen gedurende de gehele dag bij ons terecht voor dagopvang en wij bieden tevens peuteropvang (voormalig peuterspeelzaal) aan kinderen van 2 tot 4 jaar.

Het liefst leiden wij u natuurlijk persoonlijk rond, maar u kunt ook alvast een digitale rondleiding bij De Huve ervaren:

Neem een kijkje bij de Huve

Dagopvang

Ons professionele en betrokken team werkt nauw samen en zorgt voor een knusse, veilige, pedagogisch verantwoorde en warme sfeer. De kinderen, ouders en verzorgers krijgen bij ons een “zoals thuis” gevoel.

Den inrichting van de opvangruimten en ons activiteitenaanbod passen bij de leeftijden van de kinderen die bij ons in de opvang komen. Het rijke aanbod van activiteiten en materialen is afgestemd op het ontwikkelingsniveau van de kinderen.

De groepsruimte is speels ingericht en biedt voldoende variatie. Zo kunnen de kinderen kiezen voor speelgoed en activiteiten naar eigen behoefte en ontwikkeling. Dit onder de coachende en stimulerende begeleiding van hun pedagogisch medewerker.

Peuteropvang

Wij bieden peuteropvang aan van maandag t/m vrijdag. Onze peuteropvang is bedoeld voor kinderen vanaf 2 jaar, vanaf deze leeftijd kan uw kind komen spelen bij ons. De kinderen gaan in de kring, we lezen samen boekjes en doen leuke activiteiten met elkaar.

Ieder kind krijgt een mentor toegewezen; een voor het kind bekende pedagogisch medewerker. Door goed te kijken naar ieder kind, zorgen wij ervoor dat wij activiteiten aanbieden die bij hun behoefte past. Kinderen die extra uitdaging kunnen gebruiken, krijgen dit aangeboden. Kinderen die extra begeleiding nodig hebben, ook.

De peuteropvangruimte is ruim opgezet. We hebben hier een thematische inrichting, volgens de uitgangspunten van de Uk & Puk methodiek. In de groepsruimten zijn verschillende hoekjes gemaakt, waaronder een leeshoek, bouwhoek en huishoek. De inrichting maakt een intensief en levendig spel mogelijk, waarbij de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen./p>

Elke ochtend is er peuteropvang (de voormalige peuterspeelzaal) van 08:45 - 11:45 uur, in de groep "Ontdekkers"

Voor- en Vroegschoolse Educatie bij de peuteropvang

Bij onze peuteropvang werken wij met VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie). Dit is voor kinderen die meer stimulans nodig hebben op een bepaald ontwikkelgebied. Kinderen met een VVE-verwijzing van het consultatiebureau, krijgen 2 extra dagdelen peuteropvang. Uw kind komt dan in totaal 4 dagdelen, op vier verschillende dagen. De gemeente Tubbergen stelt een vergoeding voor VVE beschikbaar.

De VVE-ochtenden zijn van maandag t/m vrijdag van 08:30 - 12:30 uur in de groep "Ontdekkers".

Groepsruimtes

Wij hebben huiselijke en knusse groepen. Dat is niet alleen gezellig, maar draagt ook bij aan de ontwikkeling van en persoonlijke aandacht voor de kinderen. De ruimtes binnen De Huve vallen op door hun omvang, zowel binnen als buiten. De kinderen hebben meer dan voldoende ruimte om zich te ontwikkelen, hun omgeving te ontdekken en zich heerlijk uit te leven.

Belevenistuin en buitenspeelterrein

Bij De Huve hebben we een groot en groen buitenterrein. Kinderen kunnen knuffelen met ons konijn, de kippen voeren en groene vingers krijgen in de moestuintjes. De kleinsten kunnen heerlijk buiten slapen in de buitenbedjes. Aan de voorkant van de vestiging bevindt zich de belevenistuin. Met een blotevoetenpad, zand, allerlei natuurlijke materialen en een mooi speeltoestel met glijbaan is hier van alles te doen en te ontdekken.

Groepsindeling

Wij vangen kinderen op in de volgende stamgroepen:

Kleine wereld Dagopvang 0 - 4 jaar
Ontdekkers Dagopvang/peuteropvang 2 - 4 jaar

Foto's

 terug naar vestigingen

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven