meer

Vestigingen

 terug naar vestigingen

De Kleine Maatjes

  • Dagopvang
  • BSO

De Kleine Maatjes is gevestigd in de voormalige landbouwschool aan de rand van Wierden. Het kindcentrum heeft twee verdiepingen en wordt begrensd door de nieuwe wijk Zuidbroek.

De binnenruimte

In het bestaande pand zijn twee kinderdagverblijf (KDV) groepen op de begane grond en de op de eerste verdieping bevindt zich één groep buitenschoolse opvang (BSO). De BSO heeft een eigen ingang via een buitentrap aan de achterzijde van het pand. De ruimte is opgedeeld in drie open segmenten. In elke ruimte kunnen wij 10 kinderen opvangen. Er is één gemeenschappelijke ruimte met een grote stamtafel. Eén ruimte is voornamelijk ingericht als huiskamer, waar de kinderen kunnen zitten lezen, “chillen” ook bevindt zich hier de huishoek. De andere ruimt wordt geknutseld, gebouwd en met techniek gespeeld. Eén ruimte is voornamelijk ingericht door de jongens en één ruimte is ingericht door de meisjes. Naast het bestaande pand is een unit gevestigd die gebruikt wordt voor twee kinderdagverblijfgroepen. De KDV-groepen zijn thematisch ingericht conform de uitgangspunten van de Uk & PUk methodiek. In de groepsruimten zijn verschillende ‘hoekjes’ gecreëerd, waaronder de leeshoek, bouwhoek en huishoek.

Het materiaalgebruik van het interieur en de de aankleding sluiten aan bij de ontwikkeling van uw kind. Ontwikkelingsgebieden als kunst en cultuur, muziek en theater, natuur en techniek en sport en bewegen komen regelmatig terug in het activiteitenaanbod. Zowel bij het KDV als bij de BSO.

De buitenruimte

Het ruime buitenterrein biedt voldoende uitdaging voor de kinderen om zich te kunnen ontwikkelen. De voorkant is ingericht voor de BSO en de zij- en achterkant zijn ingericht voor het kinderdagverblijf. Er is een ruime keuze aan leeftijdsgericht buitenspel materiaal en op het kinderdagverblijf terrein is een uitdagend speeltoestel.

Groepsindeling

De Kleine Maatjes is een zogenaamd kindcentrum, wat inhoudt dat er naast kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar (dagopvang) ook kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar (buitenschoolse opvang) worden opgevangen. De opvang vindt plaats in de volgende stamgroepen.

Nilson Max. 13 kinderen van 0 tot 2 jaar
Villa Kakelbont Max. 13 kinderen van 0 tot 4 jaar
Pip Max. 12 kinderen van 0 tot 4 jaar
Woezel Max. 16 kinderen van 2 tot 4 jaar
Tovertuin Max. 8 kinderen van 2 tot 4 jaar
BSO Kompas Max. 21 kinderen van 4 tot 13 jaar

Bijzonderheden

Op maandag, dinsdag en donderdag vind er ook naschoolse opvang en opvang in de schoolvakanties plaats bij BSO de Kajuit.

Scholen

De volgende scholen maken gebruik van De Kleine Maatjes:

  • Mariaschool
  • Widerode
  • Kluinveenschool
  • Het Galjoen
  • De Morgenster
  • Sjaloomschool
  • Het Laar

Foto's

 terug naar vestigingen

Uw kosten

Benieuwd hoeveel u betaalt voor onze opvang? Bereken eenvoudig uw kosten.

bereken uw kosten

Locatie bekijken

Locatie bekijken? Geen probleem! Wij geven u geheel vrijblijvend een rondleiding.

rondleiding aanvragen

Inschrijven

Als u gebruik wilt maken van onze kinderopvang schrijft u zich direct in.

direct inschrijven